Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 22:54

Петриківська філія Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради


Share |
Твоя мова
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Дніпропетровщина
Точний час
Храм
 СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ СОБОР
Цікавинки
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Cьогодні були на сайті

Гість,

Головна » 2018 » Травень » 8 » День ЦЗ в школі
12:31
День ЦЗ в школі

Школа безпеки Життя переконує, що чим раніше людина вивчить основні принципи самозахисту та усвідомить свою відповідальність під час надзвичайних ситуацій, тим ефективнішими будуть результати. Саме тому діти та підлітки стають важливими суб’єктами інформаційних та навчальних програм, що реалізуються в системі освіти України. Знання, отримані учнями при вивченні навчальних програм з основ здоров’я практично закріплюються в ході Дня цивільного захисту в школі. Тому 26 квітня 2018 року у Петриківській філії Петриківського ОЗО І – ІІІ ступенів було проведено День цивільного захисту та об`єктові тренування. Відповідно до плану заходів з учасниками освітнього процесу в цей день організовано була проведена загальношкільна урочиста лінійка підготовлена педагогом – організатором Пікуш Л.Д. та вчителем української мови і літератури Чорною О.Б. «Живе обличчя моєї Землі». У своєму виступі завідувач філії оголосила наказ про проведення Дня цивільного захисту в школі, план дій щодо проведення об’єктових тренувань, поведінку учнів під час надзвичайних ситуацій та поставила ціль - перевірити здатність учасників освітнього процесу грамотно і чітко діяти щодо захисту свого здоров`я та життя при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій. До проведення Дня ЦЗ було залучено керівний склад ЦЗ школи, особовий склад невоєнізованих формувань ЦЗ школи, учнів 1 - 9 класів та черговий караул 53 Державної пожежно – рятувальної частини на чолі з начальником Петриківського районного сектору ГУДСНС України у Дніпропетровській області підполковником служби ЦЗ Клименком О.О.

Відповідно до плану підготовки і проведення Дня цивільного захисту було проведено ряд заходів: - відкриті уроки у 1-9 класах, на яких з учнями було відпрацьовано порядок дій у небезпечних ситуаціях, що виникають у сучасному суспільстві, ознайомлено із порядком застосування та виготовлення первинних засобів захисту, надання першої домедичної допомоги, вивчено правила поведінки при виявленні підозрілих і вибухонебезпечних предметів, вивчено способи орієнтування на місцевості; - бесіди на теми «Пожежна безпека», «Хімічна безпека», «Небезпека радіоактивного впливу на організм» - практичні заняття учнів, на яких діти мали можливість самостійно застосовувати індивідуальні засоби захисту; - перегляд фільмів на тематику цивільного захисту На належному рівні відпрацьовано дії невоєнізованих формувань ЦЗ школи та етапи проведення термінової евакуації учнів 1 – 9 класів з приміщення школи (евакуація пройшла організовано, швидко та мобільно). За планом проведення навчання було створено умовну пожежу в навчальному закладі. Як тільки у школі пролунав сигнал тривоги «Увага всім!», вчителі одразу вивели учнів з приміщень на відкриту територію. До закладу прибули рятувальники, які допомогли евакуювали учнів 1 класу, котрі були умовно відрізані вогнем від виходу з навчального класу. Після евакуації заступник начальника 53 – ї державної пожежно - рятувальної частини – капітан служби ЦЗ Слободян Василь Михайлович та вогнеборці продемонстрували оперативність дій під час гасіння пожежі. ДСНС-ники показали учням техніку, обладнання та спорядження за допомогою яких проводиться ліквідація надзвичайних ситуацій. Діти мали можливість побачити пожежний автомобіль, бойовий одяг рятувальників. Живий інтерес до всього побаченого і почутого виявили найменші учасники дійства – учні 1 класу. Поставлені запитання та неординарність відповідей на них здивували наших гостей, і вони переконалися у правильності та ефективності проведення такої роз’яснювальної роботи в школах, яка полегшить і їх роботу та й убезпечить життя дітей.

Педагогічний та учнівський колективи щиро вдячні капітану служби цивільного захисту Слободяну В.М. та черговому караулу 53 Державної пожежно –рятувальної частини й особисто начальнику Петриківського районного сектору ГУДСНС України у Дніпропетровській області підполковнику служби ЦЗ Клименку Олександру Олександровичу.

Переглядів: 362 | Додав: sohik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
-
Головна » »
Переглядів: | Додав:
Міні профіль
Гость

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:22:54

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Наша адреса

51800

Дніпропетровська обл.

Петриківський район

смт. Петриківка

вул. Шевченка б.3

тел. 2-17-85
Щоденик
Електронні щоденники
 «Для Вас батьки»
Сайти Петриківщини
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024