Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 18:14

Петриківська філія Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради


Share |
Твоя мова
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Дніпропетровщина
Точний час
Храм
 СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ СОБОР
Цікавинки
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Cьогодні були на сайті

Гість,

Головна » 2011 » Березень » 24 » Виплату 20-відсоткової надбавки педагогічні працівники можуть очікувати у вересні
17:54
Виплату 20-відсоткової надбавки педагогічні працівники можуть очікувати у вересні

На засіданні Кабінету Міністрів обговорили питання щодо вимог, які висунули освітяни під час проведення акцій протесту


Нагадаємо, основними вимогами учасників акцій протестів, що відбулися в регіонах України та Києві, є скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою, а також поширення виплати 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників.

Як повідомлялося раніше, попередніми результатами акцій протесту вчителів стала зустріч ініціативної групи протестувальників із представниками урядового секретаріату, на якій освітяни передали до Кабінету Міністрів власні вимоги щодо підняття заробітних плат.

Питання підвищення соціального статусу освітян було обговорене на черговому засіданні уряду у середу, 23 березня.

Прем’єр-міністр висловив невдоволення діяльністю міністра освіти і науки Д.Табачника у вирішені питання, зокрема зазначивши: "Я вкрай незадоволений, Дмитре Володимировичу, тим, що ви виявилися нездатним вирішити це питання вчасно і без конфліктів. Ви навіть не вийшли до вчителів, не знайшли необхідних слів для своїх людей. Роблю вам суворе попередження".

Повертаючись до питань соціального забезпечення педагогів та вимог учасників акцій протесту, Азаров зазначив наступне: "Уряд розгляне рішення про встановлення з 1 вересня поточного року 20%-ої надбавки тим педагогічним працівникам, хто досі її не отримував. Це стосується психологів, вихователів тощо дошкільних і середніх спеціальних навчальних закладів, які працюють в системі Міністерства освіти і науки".


"Хочу звернути увагу суспільства, що незважаючи на складну економічну ситуацію у країні, протягом 2010 року розмір посадових окладів працівників бюджетної сфери, зокрема працівників галузі освіти, переглядався п’ять разів", - констатував прем’єр.

Він також зазначив, що на даний час середній посадовий оклад педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації становить понад 1060 грн., середня заробітна плата – близько 2000 грн., середній посадовий оклад науково-педагогічного працівника вузів ІІІ-ІV рівнів акредитації – близько 3050 грн.

"Цього не достатньо, але в межах наших можливостей ми будемо робити все, щоб підвищити цей рівень", - підкреслив Азаров.

Також, прем’єр зауважив, що у 2011, як і у 2010 році, передбачається щоквартальний перегляд посадових окладів працівників соціальної сфери, у тому числі й педагогічних працівників: з 1 січня, 1 квітня, 1 жовтня та 1 грудня.

"Ми не приховуємо, наскільки важко уряду віднаходити ресурси для збільшення зарплат і пенсій, але не відступимо від свого пріоритету: все, що наші працівники повинні отримати, вони отримають", - зазначив Азаров.

Привернула увагу уряду і вимога вчителів щодо розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою.

"Сьогодні порушені міжпосадові співвідношення в оплаті праці між висококваліфікованими спеціалістами та робітниками нижчої кваліфікації", - сказав Азаров.

Прем’єр доручив профільним міністерствам разом з представниками профспілок бюджетної сфери створити робочу групу і протягом місяця підготувати пропозиції щодо відновлення міжтарифних співвідношень і визначити терміни їх запровадження – з урахуванням можливостей бюджету поточного року і в наступні роки.

У ході засідання, прем’єр-міністр також попередив місцеві адміністрації про те, що вони не мають права вимагати від учителів брати відпустки за власний рахунок.

Нагадаємо, міністерство освіти після акцій протесту вчителів офіційно визнало проблему вимушених відпусток працівників освітньої сфери та звернулося до місцевих адміністрацій з проханням недопущення подібних випадків.

Реакція Профспілки працівників освіти і науки України на запропоновані Кабінетом Міністрів заходи щодо врегулювання ситуації з соціально-економічним становищем працівників галузі освіти поки невідома.

За матеріалами: Освіта.ua

Переглядів: 529 | Додав: sohik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
-
Головна » »
Переглядів: | Додав:
Міні профіль
Гость

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:18:14

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Наша адреса

51800

Дніпропетровська обл.

Петриківський район

смт. Петриківка

вул. Шевченка б.3

тел. 2-17-85
Щоденик
Електронні щоденники
 «Для Вас батьки»
Сайти Петриківщини
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024