Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 12:23

Петриківська філія Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради


Share |
Твоя мова
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Дніпропетровщина
Точний час
Храм
 СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ СОБОР
Цікавинки
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Cьогодні були на сайті

Гість,

Головна » 2010 » Вересень » 23 » Лікарчук: "Надто довго працюю в освіті, щоб змінити свою точку зору на середній бал атестата..."
11:03
Лікарчук: "Надто довго працюю в освіті, щоб змінити свою точку зору на середній бал атестата..."

Директор Українського центру оцінювання якості освіти переконує, що незалежного тестування не скасують, і розмірковує про його вдосконалення

Було б добре, якби вчителі вже у перших числах вересня мали на руках наказ міністерства про порядок проведення ЗНО наступного року...

Не буде катастрофи, якщо цей документ міністерство оприлюднить у жовтні. Міністерство працює над створенням нової редакції Умов прийому до ВНЗ України на 2011 рік.

З попередньої інформації, і, знаючи точку зору міністра Дмитра Табачника, й наступного року буде обов’язковим для конкурсного відбору тестування з трьох предметів. Українська мова і література – для всіх без винятку, а два предмети - на вибір учня.

Чи передбачаєте розширення переліку предметів (зараз їх вісім), з яких проводиться тестування?

Вважаємо, цей набір предметів оптимальний. Хоча лунають пропозиції щодо включення до нього інформатики та обчислювальної техніки, основ правознавства, основ економіки, російської мови. Це дискусійне питання...

Чи будете продовжувати дискусії з міністерськими керівниками щодо невідповідної ваги середнього бала шкільного атестата?

Будемо... Я надто довго працюю в освіті, щоб змінити свою точку зору на середній бал шкільного атестата.

Результати навчання у школі під час вступу до ВНЗ треба враховувати. Але не можна застосовувати суто арифметичний підхід, коли щось механічно додають і переводять у 200 балів.

Є різні варіанти врахування результатів навчання у школі. Скажімо, у Франції. Якщо результати зовнішніх іспитів однакові, то приймальна комісія може попросити у школі інформацію про того чи іншого випускника, його письмові роботи, участь у наукових конференціях. Шкільна оцінка є суб’єктивною. Одна вага 12-ти балів в одній школі і цілком інша у школі поруч.

В одній із приміських шкіл Києва був обдарований учень, який брав участь у міжнародних олімпіадах з математики. А в атестаті з цього предмета було не 12, а 10 балів. Запитуємо вчительку, у чому річ? "Я, - каже, - поставила 10 балів, знаючи, що він здатен на більше і зі своїми знаннями завжди дасть собі раду...".

Минулого року ви оприлюднили інформацію про тих золотих і срібних медалістів, які на ЗНО не підтвердили своїх відмінних знань. Чи наважитеся надати таку інформацію з огляду на те, що керівництво міністерства спростовує факти масового завищення оцінок у школах, чи будете більш обережними?

На жаль, цього року не зможемо самостійно провести такого аналізу, тому що ЗНО не долучено до Державної підсумкової атестації. Звернемося до міністерства з проханням надати інформацію про золотих і срібних медалістів. Якщо отримаємо її, проведемо такий аналіз.

На це є запит суспільства. З такими проханнями вже зверталися народні депутати України. З інформації, яку отримую з преси, кількість медалістів цього року порівняно з минулим відчутно зросла... Це є симптоми хвороби нашої освіти.

Уже кілька років поспіль точаться розмови про різні рівні складності тестових завдань з огляду на різні напрями майбутньої спеціальності. Скажімо, одна складність з української мови для майбутнього філолога, інша - для математика...

Я про різнорівневі тести веду розмову другий рік. Досі не було такої волі з боку міністерства. Нам це не вдалося зробити 2010 року. Але потреба у тестах різного рівня складності назріла.

Дворівневі тести слід запровадити з української мови і літератури, математики, іноземних мов... Слід подумати над доцільністю роз’єднання тестових завдань з української мови і окремо - з української літератури. Якби у нас були тести різних рівнів складності з іноземних мов, не було б такого громадського збурення довкола надто складних і нібито «підступних» тестів з англійської мови.

Було завдання: на шкільному стадіоні збираються будувати супермаркет. Учень мав написати листа редакторові газети з тим, щоб унеможливити таке будівництво. 24 тисячі 200 учасників тестування навіть не бралися за виконання цього завдання. Бо вони були навчені відтворювати знання, а не застосовувати їх. Триває апробація тестових завдань загальної навчальної компетенції.

Боротьба зі списуваннями, підказками, з мобілками (найбільше у туалетах) не дає бажаного ефекту...

Хитрунів, охочих «обманути» ЗНО багато. Цього року анулювали 2500 робіт з цієї причини. Працює апеляційна комісія. Нас тероризувала абітурієнтка. При виході з туалету її затримали зі збіркою шкільних творів з української літератури, купленою на базарі. Дівчина доводила, що взяла цю збірку лише тому, що передбачала, що у шкільному туалеті не буде паперу...

Трапляються інші крайнощі. Дитина рознервувалася, забула викласти мобілку на стіл. І раптом їй приходить есемеска, якесь повідомлення. Дитину вилучають з тестування без належного оформлення документів. Очевидно, прийдемо до того, що буде заборонено приносити мобільні телефони у приміщення пункту тестування. Як сапери, будемо мати металошукачі...

За матеріалами: Високий Замок

Переглядів: 568 | Додав: sohik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
-
Головна » »
Переглядів: | Додав:
Міні профіль
Гость

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:12:23

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Наша адреса

51800

Дніпропетровська обл.

Петриківський район

смт. Петриківка

вул. Шевченка б.3

тел. 2-17-85
Щоденик
Електронні щоденники
 «Для Вас батьки»
Сайти Петриківщини
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024