Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 13:52

Петриківська філія Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради


Share |
Твоя мова
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Дніпропетровщина
Точний час
Храм
 СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ СОБОР
Цікавинки
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Cьогодні були на сайті

Гість,

Головна » 2010 » Вересень » 11 » До школи без "мобілок" - вимога чеських вчителів
14:36
До школи без "мобілок" - вимога чеських вчителів

Минає перший тиждень нового навчального року. В Чехії він пройшов під знаком реформ, які готує Міністерство освіти цієї країни

В одному з головних пунктів нового законопроекту, над яким розпочали роботу фахівці, розглядають можливість заборони користуванням мобільними телефонами під час навчання у школах. Також запроваджуються три нові предмети – етичне виховання, танець і кіно.

Кібернетичне приниження – так мовою високих технологій називається нині найбільша проблема, яка постала перед учителями в Чехії. Мобільний телефон є не лише засобом оперативної комунікації, але й фотоапаратом чи магнітофоном.

Зрозуміло, цими можливостями сучасних "мобілок" користуються чеські школярі і в школі. Не користуються, а зловживають новими технологіями, волають чеські вчителі і вимагають змінити ситуацію, закріпивши цю зміну в законі.

Чеські газети наповнені розповідями про фотографії в Інтернеті, на яких учителі зафіксовані в, скажімо, неприємних ситуаціях, наприклад, коли вчитель кричить і розмахує руками, чи коли старша за віком учителька схиляється над столом, чи як переодягаються учні або вчителі перед уроком фізкультури. За мить ці, часто аж надто відверті факти стають здобутком тисяч зацікавлених. Це знущання, заявляють вчителі, вимагаючи заборонити використання мобілок у школах з метою покласти край приниженню посади вчителя.

Замість закону – договір між школою і батьками?

Саме цю проблему має вирішити новий закон, з проектом якого виступила чеська Асоціація педагогів середньої школи. Її пропозиція – укладати договір між учителем і батьками учня, який би закріпляв за вчителем право відібрати у школяра мобільний телефон у разі, якщо він перешкоджає навчанню.

Положення цього законопроекту Міністерство освіти поки що вивчає, повідомив Радіо Свобода речник міністерства Вацлав Коуколічек.

"Зараз є можливість укласти порядок користування мобільними телефонами у загальних "Правилах навчання в школі", – каже він. – Також цю проблему можуть частково вирішувати угоди між батьками і школою, які могли б встановити порядок використання мобільних телефонів. Саме міністерство не вважає потрібним впроваджувати цей пункт до нового закону про школи".

Тобто, нового закону, який би забороняв користування мобілками у школі, найближчим часом, очевидно, не буде. Зате вже тепер учитель може домовитись із батьками, що відбиратиме в учня телефон у разі, якщо той ним зловживатиме.

Проблемою кібернетичного приниження вчителів у школах почала займатись у Чехії також і спеціальна група психологів, які після закінчення роботи мають викласти свої рекомендації, зокрема і щодо "мобілок".

І ще одна зміна прийшла цього року до чеських шкіл: нові факультативні предмети – етичне виховання, кіно і танець. Ці предмети вчителі можуть, але не мусять включати до програми, хоча інтерес до них значний, особливо до етики.

Автор: Оксана Пеленська

За матеріалами: Радіо Свобода

Переглядів: 614 | Додав: sohik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
-
Головна » »
Переглядів: | Додав:
Міні профіль
Гость

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:13:52

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Наша адреса

51800

Дніпропетровська обл.

Петриківський район

смт. Петриківка

вул. Шевченка б.3

тел. 2-17-85
Щоденик
Електронні щоденники
 «Для Вас батьки»
Сайти Петриківщини
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024