Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSСереда, 24.04.2024, 07:56

Петриківська філія Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів Петриківської селищної ради


Share |
Твоя мова
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Дніпропетровщина
Точний час
Храм
 СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ СОБОР
Цікавинки
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика




Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Cьогодні були на сайті

Гість,

Головна » 2010 » Вересень » 11 » 7 вересня під головуванням заступника Міністра Ірини Зайцевої відбулася зустріч з Уповноваженим з прав дітей дошкільного та шкільного віку
14:20
7 вересня під головуванням заступника Міністра Ірини Зайцевої відбулася зустріч з Уповноваженим з прав дітей дошкільного та шкільного віку

У зустрічі взяли участь представники центрального апарату міністерства, зокрема, департаментів загальної середньої та дошкільної,  професійно-технічної, вищої освіти, а також методичних структур, психологічної служби в системі освіти, студентського самоврядування та громадських організацій.
Уповноважений з прав дітей дошкільного та шкільного віку пан Ларс Ареніус повідомив, що таку посаду у Королівстві Швеція введено в 2006 році у зв'язку з прийняттям нової редакції Закону про освіту та зі збільшенням кількості випадків дискримінації, приниження дітей у навчальних закладах країни.

Уповноважений призначається урядом та разом зі Шведським Інспекторатом забезпечує нагляд за дотриманням працівниками навчальних закладів Закону про освіту в частині захисту неповнолітніх від принизливого ставлення, представляє інтереси дітей у суді. Відповідно до шведського законодавства, кожний навчальний заклад повинен щороку складати та реалізовувати план роботи із забезпечення прав неповнолітніх. Відповідальність за відсутність чи невиконання цього плану несе керівництво навчального закладу.

Найрезультативнішими шляхами боротьби з булінгом (знущанням, приниженням) Уповноважений вважає створення сприятливого клімату в навчальному закладі та підвищення рівня обізнаності дітей і молоді про свої права.

Під час жвавого діалогу учасників наради, розглядалися питання боротьби з булінгом, обговорювалися правові аспекти розслідування випадків принизливого ставлення до дітей та молоді, шляхи превентивного виховання неповнолітніх, ролі адміністрації навчального закладу та психологічної служби в захисті прав дітей.

Пан Ларс Ареніус зазначив, що заснування спеціальної служби із захисту прав дітей у навчальних закладах Швеції сприяло значному зниженню рівня дискримінації та принизливого ставлення до них у цій скандинавській країні.

Переглядів: 647 | Додав: sohik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
-
Головна » »
Переглядів: | Додав:
Міні профіль
Гость

Повідомлення:

Група:
Гості
Час:07:56

Гість, ми раді вас бачити.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!
Наша адреса

51800

Дніпропетровська обл.

Петриківський район

смт. Петриківка

вул. Шевченка б.3

тел. 2-17-85
Щоденик
Електронні щоденники
 «Для Вас батьки»
Сайти Петриківщини
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Copyright MyCorp © 2024